• Natural Petcare

    Onafhankelijk & gediplomeerd gezondheids- en voedingsadvies

    Kijk verder

  • Gezond leven & gezond eten

    Op basis van feiten & wetenschap

    Kijk verder

De praktijk.

Het ene dier is het andere niet! Een ander ras, geslacht, leeftijd, woonsituatie, noem maar op. Wat voor de een een super werkt, kan de ander juist ziek maken. En soms, soms gebeurt het dat je als eigenaar door de bomen het bos niet meer ziet.


Een voedings- en gezondheidsadvies is altijd maatwerk, toegespitst op dat ene dier. Het kan zelfs gebeuren dat wanneer er iets veranderd (ook ouder worden hoort daar bij), de huidige situatie ineens niet meer goed bij het dier past. Om dan een juiste aanpassing te vinden is niet altijd even makkelijk voor de eigenaar.
Woont u verder weg en is een ritje Zuidbroek niet mogelijk? Geen probleem. U kunt een telefonisch of Skype consult aanvragen.


Wanneer maak je een afspraak?

- Bij diarree of andere rare poepjes.
- Als er een allergie of overgevoeligheid wordt vermoed.
- Bij jeuk. Niks is zo erg als jeuk!
- Als je door de bomen het bos niet meer ziet tussen alle voer-soorten.
- Als je twijfelt of je het wel goed doet.
- Als je een nestje wilt fokken en graag wat extra begeleiding erbij hebt.
- Wanneer een eliminatie dieet wordt geadviseerd.
- Slechte vacht.
- Stinkende adem.
- Gewichtsproblemen, zowel bij overgewicht als ondergewicht.
- Foute dingen van straat eten.
- En meer.

Hoe verloopt zo'n afspraak?

Om te beginnen gaan we praten. Ja, echt. Niemand weet meer over het dier dan u als eigenaar. Door de juiste vragen te stellen wordt veel duidelijk.

Afhankelijk van het consult dat nodig is of gekozen wordt kijken we naar de huidige voeding, medische geschiedenis, huidige gezondheidsbeeld, zelfs de woon situatie kan van belang zijn. Uiteraard wordt ook de hond zelf bekeken, van neus tot staartpunt. Tanden, ogen, oren, voetjes, buik .... alles.

Bij elkaar geeft dat een goed beeld en krijgt u een advies. Dit advies kan een andere voeding zijn, of ondersteunende supplementen, soms zelfs een doorverwijzing naar een collega met een andere discipline of naar de dierenarts.

Onze specialisten.

Soms vraagt een goede begeleiding van een dier om een specialist. Dit kan een behandelende specialist zijn, zoals een dierenarts of een osteopaat of een homeopaat.

Naast behandelende specialisten maken wij ook gebruik van kennis-specialisten. Je kan dan denken aan wetenschappers, docenten of trainers.
In het geval van ras-specifieke eigenaardigheden is dit vaak een ervaren fokker of honden trainer.

Voor de begeleiding van geboortes hebben wij een samenwerking van verschillende fokkers die je bij staan. Vanaf het moment dat je bedenkt een nestje te willen fokken totdat de pups de deur uit gaan.

Afspraak maken en tarieven.

Wanneer je contact met ons opneemt om een afspraak te maken, proberen wij deze altijd zo spoedig en flexibel mogelijk in te plannen.

De kosten voor een afspraak bij ons in de praktijk:
Kort consult: €25,-
Uitgebreid consult:€50,-

Voor afspraken op locatie en het begeleiden van fokkers hanteren wij andere voorwaarden. Deze zijn onder andere afhankelijk van de afstand en het aantal dieren dat gezien wordt.


**Alleen een dierenarts mag volgens de wet een medische diagnose stellen en behandeling geven.
Ons advies is geen vervanging van het advies van de dierenarts, slechts een aanvulling.
Bij verergering, verandering, het ontstaan van nieuwe klachten of bij twijfel, dient u ten alle tijden contact op te nemen met uw dierenarts. **

Adres en contact:

  Kerkstraat 86
            9636AD Zuidbroek

  0598 372398 / 06 29562104

  06 29562104

  info@naturalpetcare.nl

  Volg ons op Facebook

  Volg ons op Instagram